Nieuwetijdskinderen

Nieuwetijdskinderen is eigenlijk een verzamelnaam voor extra gevoelige kinderen of volwassenen, die naast hun hoog gevoeligheid (HSP) een spirituele gave hebben, een grote innerlijke wijsheid en een hoog bewustzijn. Ze kenmerken zich door de diepe behoefte om de wereld te helpen. Ze voelen van jongs af aan een duidelijke missie in het leven, wat te maken heeft met verandering van ons oude systeem. Ze helpen de wereld naar een hoger bewustzijnsniveau te tillen en doen dit op allerlei manieren. Ze komen op aarde met een duidelijke boodschap: het is nu tijd voor verandering, voor harmonie en meer vrede en vooral (weer) te worden wie we werkelijk zijn in onze kern.

We worden meer en meer geconfronteerd met een steeds groter wordende groep kinderen (en volwassenen) die ‘anders’ zijn. Zo zijn er overal op de wereld mensen, gezinnen, leerkrachten, hulpverleners enz. die dezelfde dingen meemaken zodat we het niet meer kunnen negeren. Deze Nieuwetijdskinderen zijn opvallend anders; ze leren anders en denken anders maar vertonen ook ander gedrag. Kinderen van deze tijd kunnen lastig zijn, soms zelfs onhandelbaar, maar juist ook intuïtiever en spiritueel begaafd. Deze kinderen passen niet goed in het oude systeem en worden al snel (vaak ten onrechte) bestempeld met concentratie- leer- of gedragsstoornissen zoals ADHD. Echter ze hebben allemaal gemeen dat ze bijzonder hoog gevoelig zijn!

Dit uit zich door een andere manier van informatie verwerking in hun hersenen. Hun zintuigen en zenuwstelsel zijn fijngevoeliger waardoor ze sneller prikkels ervaren en heftiger. Alle Nieuwetijdskinderen zijn hoog gevoelig, het is echter niet automatisch dat een hoog gevoelig kind een Nieuwetijdskind is. Ook zijn ze niet specialer dan andere kinderen, ze hebben enkel een ander soort karakter en eigenschappen die vragen om een andere benadering van de ouders, leerkrachten, opvoeders en begeleiders.

Kenmerken hoog gevoelig:
Ze hebben het gevoel anders te zijn dan anderen
Ze nemen intenser dingen waar, met oog voor kleinste detail en subtiel.
Ze zijn zeer gevoelig voor prikkels van buitenaf.
Ze hebben meer tijd nodig om indrukken te verwerken en dat kost hun moeite.
Ze voelen stemmingen en sferen heel goed aan.
Ze hebben moeite met het verkrijgen van structuur en tijdsplanning.
Ze zijn heel erg perfectionistisch.
Ze zijn heel vaak erg plichtsbewust.
Ze genieten van een diepe en rijke innerlijke wereld.
Ze piekeren vaak veel maar hebben ook een levendige fantasie.
Ze presteren en functioneren minder goed als ze geëvalueerd/geobserveerd worden.
Ze ervaren eigen emoties en die van anderen intenser.
Ze zonderen zich vaak af, zijn graag alleen in een rustige omgeving/natuur.
Ze kunnen in contact met anderen snel het gevoel hebben leeg te lopen.
Ze zijn zorgzaam naar anderen toe en helpen graag.


Ze hebben relatief meer last van stress, spanning en fysieke klachten maar ook sneller dan een ander, denk hierbij aan hoofdpijn, allergieën, darmklachten, vermoeidheid. Ze hebben een grote interesse in natuur, muziek en kunst. Ze hebben een groter risico op angsten en allerlei verslavingen, depressie of stemmingswisselingen. Ze pikken emoties en negatieve gevoelens van anderen op en dat kan ze behoorlijk van slag maken en onrust veroorzaken.

Naast de hierboven genoemde kenmerken volgen hier de bijkomende van een Nieuwetijdskind.
Ze hebben een Spirituele gave. Ze hebben een spirituele houding, ze kijken vanuit het hart. Ze zijn als een levende spiegel (confronterend en kijken door je heen). Ze leven intuïtief (aanvoelen en handelen zonder erbij na te denken). Ze hebben moeite met autoriteit (worden dan opstandig). Ze hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel, moeite met bedrog en liegen. Ze hebben een sterke verbinding met de geestelijke wereld. Ze hebben een Eenheidsbeleving (meer grenzeloos). Ze zijn zeer intuïtief, empathisch en helder voelend, helder wetend of helder horend. Ze volgen hun eigen koers. Ze zijn visueel ingesteld en beelddenkers Ze hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel (soms nemen ze de ouder rol op zich al heel vroeg). Ze doen heel wijze uitspraken op zeer jonge leeftijd. Ze leven vanuit hun eigen wijsheid en hebben een sterk zelfbewustzijn. Ze hebben een duidelijke missie om de wereld te veranderen. Ze zijn zeer creatief en hebben originele ideeën (ontdekkers). Ze kunnen last hebben van de volgende zaken als ze overprikkelt geraken; angsten, dyslexie, ADD, ADHD, Autisme, PDD-NOS, voedseintolerantie, eczeem, allergieën, en slaapproblemen, Echter ieder kind is uniek!

Terug

Contact opnemen